Руководство по сахарному производству
Праця німецького хіміка й технолога Фрідріха Штомана (1832–1897), що вперше вийшла друком німецькою мовою 1878 року та неодноразово перевидавалася, присвячена тогочасним методам і технологіям організації цукрового виробництва. Презентований переклад праці вийшов друком 1888 року за загальною редакцією Н. В. Монахова.
Бібліографічний опис:
Штоман, Ф. Руководство по сахарному производству [Електронна копія] / Ф. Штоманъ ; пер. со 2-го испр. нем. изд. при участии: Э. Е. Карльсена [и др.] ; под ред. и с крат. доб.: Н. В. Монахова. Электрон. текст. дан. (1 файл : 4,66 Мб). Киев : Высочайше утвержден. т-ва печ. дела и торговли И. Н. Кушнерев и К°, 1888 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2023).
Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Штоман Ф. Руководство по сахарному производству / Ф. Штоманъ ; пер. со 2-го испр. нем. изд. при участии: Э. Е. Карльсена [и др.] ; под ред. и с крат. доб.: Н. В. Монахова. — Киев : Высочайше утвержден. т-ва печ. дела и торговли И. Н. Кушнерев и К°, 1888. – XVI, 602, [20] с. : ил., табл., [7] л. ил.