ГоловнаПрикладні науки. Медицина. ТехнікаМедицина
home first_page chevron_left / 274 chevron_right last_page unfold_more unfold_more zoom_out zoom_in refresh refresh
Володимир Вінницький. Книга про їжу та культуру харчування
Зміст
Хара Хачі Бун Ме (Замість передмови)
Глава 1. Мета цієї книги
Глава 2. Культура харчування — що це таке і навіщо це потрібно?
Глава 3. Ентропія, або чому ми їмо
Глава 4. Основний інстинкт — інстинкт отримання задоволення
Глава 5. Наша залежність від їжі. Їжа — наркотик, дозволений до вживання?
Глава 6. На споживання якої їжі еволюція розрахувала людське тіло? Основні властивості їжі
Глава 7. Токсичність і смертельні дози звичних для нас харчових продуктів
Глава 8. Хто ми — хижаки чи травоїдні?
Глава 9. Кислотно-лужний стан організму. рН крові — основний параметр здоров’я людського тіла
Глава 10. Принципи правильного вибору правильної їжі
Глава 11. Як вибирати правильні харчові продукти з урахуванням їх глікемічного та інсулінового індексів?
Глава 12. Як вибирати правильні харчові джерела білків?
Глава 13. Як вибирати правильні молочні продукти?
Глава 14. Як вибирати харчові джерела правильних вуглеводів?
Глава 15. Знежирені продукти — користь чи шкода?
Глава 16. Вся правда про холестерин
Глава 17. Жири. Як вибирати правильні харчові джерела правильних жирів?
Глава 18. Трансжири — харчовий сурогат, на який ваше тіло еволюційно не розраховане
Глава 19. Якою має бути питома вага жирів у здоровому раціоні харчування?
Глава 20. Як вибрати правильну олію для правильного смаження?
Глава 21. Білий та бурий жир вашого тіла
Глава 22. Ферментовані продукти. Про мікробіом, пробіотики, пребіотики та синбіотики
Глава 23. Правильні та неправильні поєднання харчових продуктів для вашого здоров’я
Глава 24. Скільки разів на день потрібно їсти, щоб отримати від їжі максимальну користь і не зашкодити своєму тілу?
Глава 25. «Блакитні зони» — уроки довголіття від людей, які прожили найдовше
Глава 26. Великі довгожителі про харчування
Глава 27. Типова «Інструкція» щодо взаємин людського тіла з їжею для довгого та здорового життя із задоволенням
Висновок