UA EN

Документів:2872

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

Мистецтво. Ігри. Спорт

Архітектура

У колекцію увійшли видання, присвячені теорії архітектури (проблемам її дослідження, філософським та правовим основам галузі тощо), історії архітектури (в цілому та в окремі історичні періоди).

Образотворче мистецтво

Видання цієї колекції присвячені теорії образотворчого мистецтва, його історії (в цілому та в окремі історичні періоди). Містяться праці, що досліджують історико-теоретичні проблеми розвитку стилів і жанрів образотворчого мистецтва.

Декоративно-ужиткове мистецтво

Видання представленої колекції розкривають загальні питання та історію декоративно-ужиткового мистецтва. Витвори мистецтва розглянуті не лише із художніх, а й із краєзнавчих позицій. Окрема увага приділена декоративному живопису.

Музика

У цій колекції представлені видання, присвячені загальним питанням музики, історії формування музичної культури у світі. В окремих матеріалах розглянуті народні пісні, думи, балади, обрядові пісні, академічна музика. Описані музичні інструменти, фестивалі, конкурси, концерти тощо.

Театр. Кіно

Видання цієї колекції розглядають загальні питання театрального мистецтва і кіномистецтва. Містяться матеріали з історії створення вистав і кінофільмів, а також присвячені видатним акторам, режисерам, диригентам та іншим діячам цих видів мистецтва.

Ігри. Спорт

До колекції входять видання, в яких представлені різні види ігор: розважальні, навчальні, спортивні, дитячі, рухливі; історія їх виникнення.