UA EN

Документів:2851

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаМовознавство. Література

Твори. Комедійна історія

До четвертого тому творів французького поета, журналіста та романіста Анатоля Франса (1844–1924) увійшов роман «Комедійна історія» у перекладі та з передмовою блискучого українського прозаїка В. Підмогильного (1901–1937). На перший погляд здається, що це не зовсім серйозний роман, що це граційно написана повість із життя театру, яка мало стосується і особливостей цього життя, і самих театральних постатей. На таку думку наштовхує і назва, яку автор дав цьому роману. Насправді твір набагато глибший, ніж здається.

Бібліографічний опис:
Франс, Анатоль. Твори [Електронна копія] / Анатоль Франс ; ред. і вступ. ст. В. Підмогильного. — Електрон. текст. дані. — Харків ; Київ : Літ. і мистецтво, 1931 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2022). [Т.] 4 : Комедійна історія / пер. М. Калинович та С. Лободи. — Електрон. текст. дані (1 файл : 2,34 Мб). — 1931 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2022).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Франс А. Твори. [Т.] 4 : Комедійна історія / Анатоль Франс ; ред. і вступ. ст. В. Підмогильного. — Харків ; Київ : Літ. і мистецтво, 1931. — 200 с.

З цієї ж колекції: