UA EN

Документів:2851

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаМовознавство. Література

Серце

Книга «Серце» італійського письменника Едмондо де Амічіса (1846–1908) швидко завоювала прихильність читачів у всьому світі. Інакше й бути не могло, адже шкільні нотатки маленького третьокласника Енріко хоч спершу й видаються дещо наївними, та згодом глибоко розчулюють. У книзі поєднано щоденникові записи хлопчика, листи його батьків та оповідання вчителя, що зворушили юного головного героя та його однокласників. Стосунки з друзями, родиною, вчителями, чесність, героїзм, любов до батьківщини — наскрізні теми цієї оповіді, що здатні пробудити в дітях лише найкращі почуття.

Бібліографічний опис:
Амічіс, Едмондо де. Серце [Електронна копія] : кн. для дітей : з малюнками / написав Едмондо Де Амічіс ; з італійс. мови переклали Б. та М. Грінченки. — Електрон. текст. дані (1 файл : 5,62 Мб). — Київ : Вік, 1911 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2022). —(Бібліотека ”Молодість”; т. 2).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Амічіс Едмондо де. Серце : книга для дітей : з малюнками / написав Едмондо Де Амічіс ; з італійс. мови переклали Б. та М. Грінченки. — Київ : Вік, 1911. — XVI, 337, II с. : портр., мал. — (Бібліотека ”Молодість” ; т. 2).

З цієї ж колекції: