UA EN

Документів:2851

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаГеографія. Біографія. Історія

Історія боротьби віри з наукою

У книзі американського філософа та історика інтелектуального розвитку Джона Вільяма Дрепера розповідається про зародження, історичний розвиток та вікове протистояння науки та різних релігійних течій, починаючи з Давньої Греції та Персії. У боротьбі з теологією наука завоювала собі право на незалежне від релігії існування. Відбулося розмежування сфер релігійної віри і наукового пізнання, а конфлікти виникали тоді, коли релігія намагалася привласнити монопольне право визначати все духовне життя суспільства, бути вищим арбітром істини в поглядах на світ.

Бібліографічний опис:
Дрепер, Дж. Історія боротьби віри з наукою [Електронна копія] / написав Дж. Дрепер ; пер. із 21-го англ. вид. М. Павлик. — 2-ге укр. вид. — Електрон. текст. дані (1 файл : 38,9 Мб). — Львів : З друк. Уділовоі, 1904 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2021).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Дрепер Дж. В. Історія боротьби віри з наукою / написав Дж. Дрепер ; пер. із 21-го англ. вид. М. Павлик. – 2-ге укр. вид. – Львів : З друк. Уділовоі, 1904. – XVI, 276 с.

З цієї ж колекції: