UA EN

Документів:2812

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаПрикладні науки. Медицина. ТехнікаСільське господарство

Мисливське господарство та полювання на пернатих у Галичині XIX – початку XX ст.

У монографії проаналізовано розвиток, чисельність та добування пернатої дичини у Галичині – адміністративній одиниці Австро-Угорської імперії та Другої Речі Посполитої. Висвітлено світоглядні основи, які впливали на формування правових засад в частині права власності на дичину, способів та методів добування. Розглянуто особливості правового регулювання добування пернатої дичини в частині термінів полювання, торгівлі на внутрішньому ринку, експорту-імпорту та проведено порівняльний аналіз з іншими країнами Європи. Описано забобони, міфологію, космологію Галичини, пов’язану з пернатою дичиною.

Бібліографічний опис:
Проців, Олег Романович. Мисливське господарство та полювання на пернатих у Галичині XIX – початку XX ст. [Електронна копія] / Проців О. Р. — Електрон. текст. дані (1 файл : 67,9 Мб). — Івано-Франківськ : Фоліант, 2017 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2023).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Проців О. Р. Мисливське господарство та полювання на пернатих у Галичині XIX – початку XX ст. / Проців О. Р. — Івано-Франківськ : Фоліант, 2017. – 320 с.

З цієї ж колекції: