UA EN

Документів:2898

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаСуспільні наукиОсвіта. Виховання. Дозвілля

Українське шкільництво на Буковині, в Галичині, на Закарпатті та в Канаді

Представлено працю українського громадського діяча, педагога, книгознавця, бібліотекознавця та бібліографа Степана Онисимовича Сірополка (1872–1959) «Українське шкільництво на Буковині, в Галичині, на Закарпатті та в Канаді», у якій поміщено дві лекції вченого, присвячені організації шкільництва на Буковині та в Галичині. Автор проаналізував як позитивні, так і негативні моменти, пов'язані з розвитком початкової, середньої, фахової вищої освіти та підготовки вчителів для народних шкіл у 20-30 роках XX ст. Книжка автора була однією з перших, де за хронологією, з урахуванням історичних і соціальних умов, об’єктивно віддзеркалювався стан шкільництва на західноукраїнських землях.

Бібліографічний опис:
Українське шкільництво на Буковині, в Галичині, на Закарпатті та в Канаді [Електронна копія] / [передм. С. Сірополка]. — Електрон. текст. дані (1 файл : 56,1 Мб). — Прага, 1932 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2023). —(Праці Українського педагогічного товариства в Празі; т. 1).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Українське шкільництво на Буковині, в Галичині, на Закарпатті та в Канаді / [передм. С. Сірополка]. — Прага, 1932. — 72 с. – (Праці Українського педагогічного товариства в Празі ; т. 1).

З цієї ж колекції: