UA EN

Документів:2898

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаСуспільні наукиПраво. Законодавство

Тактика законодательных собраний

Класична праця, що стала у країнах Західної Європи в XIX столітті початковим підручником та настільним керівництвом до дії для державних діячів. Автором цього твору став англійський філософ і правознавець, засновник і очільник філософської течії утилітаризму Джеремі (Ієемія) Бентам (1748–1832). Ідеї Бентама нині майже цілком втілені в життя цивілізованих народів, і англійські порядки, викладені в «Тактиці», лягли в основу програмних документів усіх парламентів світу; але він писав у той час, коли парламентський устрій, і до того ж вельми недосконалий, існував лише в Англії і тільки зароджувався у Франції.

Бібліографічний опис:
Бентам, Иеремия. Тактика законодательных собраний [Електронна копія] / Бентамъ ; пер. М. К. — Электрон. текст. дан. (1 файл : 20,2 Мб). — СПб. : Изд. Л. А. Велихова, 1907 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2023). —(Политические опыты).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Бентам И. Тактика законодательных собраний / Бентамъ ; пер. М. К. — СПб. : Изд. Л. А. Велихова, 1907. — 186, [2] с., [1] л. портр. — (Политические опыты).

З цієї ж колекції: