UA EN

Документів:2872

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаМовознавство. Література

Данте Аліґієрі

Свого часу І. Я. Франко створив ряд «студій» про Данте і його епоху. Згодом, ґрунтовно переробив ці статті і, доповнивши власним перекладом частини «Божественної комедії» та аналізом ліричної і дидактичної поезії великого флорентійця, видав усе це як єдину книгу. Перші два розділи представленого видання: «Середні віки» та «Культура середніх віків» створюють широкий, вражаючий історичний фон, що передував появі Данте. Подальші розділи детально розповідають про поезію та кожну з частин «Божественної комедії» неперевершеного класика італійської літератури.

Бібліографічний опис:
Данте Аліґієрі [Електронна копія] : характеристика серед. віків : життя поета і вибір із його поезії / укр. мовою зладив Іван Франко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 70,5 Мб). — У Львові : Вид. Т-ва прихильників укр. літ., науки і штуки, 1913 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2021).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Данте Аліґієрі : характеристика серед. віків : життя поета і вибір із його поезії / укр. мовою зладив Іван Франко. — У Львові : Вид. Т-ва прихильників укр. літ., науки і штуки, 1913. – [VII], 246 с.

З цієї ж колекції: