UA EN

Документів:2898

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаГеографія. Біографія. Історія

Борьба за польский престол в 1733 году

Історична дисертація складена за архівними джерелами В. Гер’є знайомить з перебігом війни за польську спадщину, яка тривала протягом 1733–1735 років між коаліціями Росії, Австрії та Саксонії з одного боку та Франції, Іспанії та Сардинського королівства з іншого. Приводом стали вибори короля на польський престол після смерті Августа II (1733). Франція підтримувала кандидатуру Станіслава Лещинського, тестя Людовіка XV, який раніше вже займав польський трон під час Північної війни, Росія та Австрія – саксонського курфюрста Фрідріха Августа II, сина покійного короля. Перемогу здобула антифранцузька коаліція.

Бібліографічний опис:
Борьба за польский престол в 1733 году [Електронна копія] : ист. диссертация, сост. по архивским источникам В. Герье. — Электрон. текст. дан. (1 файл : 20,3 Мб). — М. : В тип. В. Грачева и К°, 1862 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2024).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Борьба за польский престол в 1733 году : ист. диссертация, сост. по архивским источникам В. Герье. — М. : В тип. В. Грачева и К°, 1862. — X, 471, VII, 167, [2] с.

З цієї ж колекції: