UA EN

Документів:2812

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаРелігія. Теологія

Хрестоматия церковно-славянских и угро-русских литературных памятников

Хрестоматія, до якої увійшли церковно-слов’янські та угро-руські літературні пам’ятки, складена греко-католицьким священиком і русофільським діячем на Закарпатті Євменієм Сабовим (1859–1934). Метою даного видання було ознайомити читача з церковнослов’янською мовою, яку використовували на богослужіннях, та зібрати на сторінках книги літературні та фольклорні твори урго-руською мовою.

Бібліографічний опис:
Хрестоматия церковно-славянских и угро-русских литературных памятников [Електронна копія] : с прибавлением угро-рус. нар. сказок на подлин. наречиях / сост. Евмений Сабов. — Электрон. текст. дан. (1 файл : 34,4 Мб). — В Унгваре : Издал Книгопечатный фонд Епархии Мукачевской, 1893 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2022).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Хрестоматия церковно-славянских и угро-русских литературных памятников : с прибавлением угро-рус. нар. сказок на подлин. наречиях / сост. Евмений Сабов. — В Унгваре : Издал Книгопечатный фонд Епархии Мукачевской, 1893. — VIII, 182 с.

З цієї ж колекції: