UA EN

Документів:2965

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаГеографія. Біографія. Історія

Як будував і як руйнував український народ

Нарис українського історика, педагога і громадського діяча Омеляна Терлецького (1873–1958), що вийшов друком 1921 року, присвячено історії розвитку політичного і громадського життя в Україні. Розглядаючи державотворення як двосторонній процес будівництва та руйнації, автор розказує про те, як український народ будував власну державу, розвивав науку, освіту, культуру, ремесла, торгівлю, та руйнував те, що було не до вподоби чи приносило шкоду.

Бібліографічний опис:
Терлецький, Омелян. Як будував і як руйнував український народ [Електронна копія] / написав Омелян Терлецький. — Електрон. текст. дані (1 файл : 62,6 Мб). — Львів : Накладом Укр. Книгарні і Антикварні, 1921 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2023). —(Бібліотека популярно-наукових викладів ”Знання” / під ред. О. Терлецького; ч. 1).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Терлецький О. Як будував і як руйнував український народ / написав Омелян Терлецький. — Львів : Накладом Укр. Книгарні і Антикварні, 1921. — 19 с. — (Бібліотека популярно-наукових викладів ”Знання” / під ред. О. Терлецького ; ч. 1).

З цієї ж колекції: