UA EN

Документів:2965

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаГеографія. Біографія. Історія

Образы Италии. Венеция – Путь к Флоренции. Флоренция – Города Тосканы

Книга «Образы Италии» письменника та мистецтвознавця Павла Павловича Муратова (1881–1950) – це не путівник. Це приголомшливе оповідання, яке читається краще за будь-який історичний роман. Це роздуми ерудованого знавця культури Італії, який тонко відчуває нюанси у розповіді про дивовижну країну, її історію та архітектуру. Це блискучі есе, які є і дорожніми нотатками, і біографіями знаменитих людей, і глибокими роздумами про художню спадщину Італії. До першого тому видання увійшли оповіді про Венецію, шлях до Флоренції, саму Флоренцію, Прато і Пістою, Пізу, Лукку, Сан Джиміньяно та Сієну.

Бібліографічний опис:
Муратов, П. Образы Италии [Електронна копія] / П. Муратовъ. — Электрон. текст. дан. — М. : Изд. Науч. слова, 1911 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2023). Т. 1 : Венеция – Путь к Флоренции. Флоренция – Города Тосканы. — Электрон. текст. дан. (1 файл : 22,4 Мб). — 1911 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2023).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Муратов П. Образы Италии. Т. 1 : Венеция – Путь к Флоренции. Флоренция – Города Тосканы / П. Муратовъ. — М. : Изд. Науч. слова, 1911. – 265, [6] с., [15] л. ил.

З цієї ж колекції: