UA EN

Документів:2893

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаРелігія. Теологія

О первоначальном переводе Священного писания на славянский язык

Представлено книгу українського філософа, першого професора філософії Київського університету Ореста Марковича Новицького (1806–1884). Слов'янська Біблія, відзначав автор, «має для нас особливу важливість, будучи розглянута навіть як предмет літератури, оскільки вона є найдавнішим пам'ятником і належним сховищем мови слов'янської, священної мови наших предків, ну а уставлена до релігії важливість її в тому, що зберігає велич відвертого Слова, якого божественні істини передає нам так, як передавала здавна і батькам нашим».

Бібліографічний опис:
Новицкий, Орест. О первоначальном переводе Священного писания на славянский язык [Електронна копія] : написано в 1835 году Орестом Новицким. — Электрон. текст. дан. (1 файл : 62,7 Мб). — Киев : В унив. тип., 1837 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2021).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Новицкий О. О первоначальном переводе Священного писания на славянский язык : написано в 1835 году Орестом Новицким. — Киев : В унив. тип., 1837. – 81 с.

З цієї ж колекції: