UA EN

Документів:2851

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаРелігія. Теологія

Будда і буддизм

Представлено статтю відомого французького буддолога Леона Фера в перекладі І. Я. Франка. Це перша літературна спроба знайомства українського читача з канонами буддизму. Дана праця є описом життя Будди. Також у ній послідовно викладено буддійську доктрину: вчення про чотири арійські істини, концепцій сансари (переродження), карми (закону причинності), майї (ілюзорності буття), анатми (заперечення існування індивідуальної душі), кальпи (періодів існування Всесвіту) та марґи (шляху, що веде до нірвани). У статті визначено різницю між Буддою і бодгісатвою.

Бібліографічний опис:
Фер, Л. Будда і буддизм [Електронна копія] / Л. Фер ; пер. із фр. І. Франко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 4,46 Мб). — У Львові : З друк. Наук. т-ва ім. Шевченка, 1905 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2021). —(Літературна наукова бібліотека / відповідає за ред.: В. Гнатюк; ч. 104).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Фер Л. Будда і Буддізм / Л. Фер ; пер. із фр. І. Франко. – У Львові : З друк. Наук. т-ва ім. Шевченка, 1905. – 147, [3] с. – (Літературна наукова бібліотека / відповідає за ред.: В. Гнатюк ; ч. 104).

З цієї ж колекції: