Азбука питания
Представлене прижиттєве видання відомого американського дієтолога Горація Флетчера (1849–1919), якого прозвали "великим жувателем", тому що він вважав, що кожен шматок їжі потрібно пережовувати щонайменше 32 рази. Лікар консультував з питань харчування багатьох знаменитостей свого часу, зокрема, Рокфеллера, який, дотримуючись його принципів, прожив до 97 років. Видання досліджує зв'язок психології та фізіології харчування та ставить перед собою такі питання: чи не надто багато ми їмо, чи можливо їсти менше, при цьому отримуючи більше енергії, як уникнути хвороб органів травлення та зубів тощо.
Бібліографічний опис:
Флетчер, Г. Азбука питания [Електронна копія] : с 9-ю рис. / Гор. Флетчер. Электрон. текст. дан. (1 файл : 2,57 Мб). Петроград : Новый человек, 1915 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2021).
Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Флетчер Г. Азбука питания : с 9-ю рис. / Гор. Флетчер. — Петроград : Новый человек, 1915. — 309, [4] с. : ил., табл.