UA EN

Документів:2872

ОЦИФРОВАНІ ВИДАННЯ З РІЗНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ ІЗ ФОНДУ НАЦІОНАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

Нові надходження

ГоловнаМовознавство. Література

Повість про двоє міст

«Повість про двоє міст» – роман англійського письменника Чарлза Дікенса (1812–1870) про часи Великої французької революції. Дія твору розгортається в Лондоні 1775 р. Банківський службовець літнього віку Джарвіс Лоррі повідомляє 17-річній Люсі Манетт про те, що її батько зовсім не помер (як вона вважала), а з моменту її народження утримувався в Бастилії за наклепами маркіза Евремонда. Тепер він вийшов з ув'язнення і живе в Парижі у свого колишнього слуги Дефаржа. Лоррі і Люсі вирушають до Франції, щоб забрати нещасного на батьківщину. Переклад з англійської здійснено М. Сагардою, вступна стаття українського поета, перекладача Освальда Бургардта (псевд. Юрій Клен; 1891–1947).

Бібліографічний опис:
Діккенс, Чарлз. Повість про двоє міст [Електронна копія] / Чарлз Діккенс ; пер. з англ. М. Сагарди ; вступ. ст. О. Бургардта. — Електрон. текст. дані (1 файл : 2,52 Мб). — Харків ; Київ : Книгоспілка, 1930 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2022). —(Бібліотека історичної повісті і роману).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Діккенс Ч. Повість про двоє міст / Чарлз Діккенс ; пер. з англ. М. Сагарди ; вступ. ст. О. Бургардта. — Харків ; Київ : Книгоспілка, 1930. – XV, 246 с. — (Бібліотека історичної повісті і роману).

З цієї ж колекції: